Luni - Vineri: 8:00 - 20:00 Sambata 09:00 - 17:00 (Kynesys 1)
Programeaza-te acum!

Cel mai important mod de a preveni osteoporoza

Am sa incep cu vestea buna, speranta de viata este in crestere in intreaga lume, potrivit organizatiei mondiale a sanatatii. Una calda, una rece, tot OMS pune osteoporoza in grupul celor mai frecvente 10 boli din lume. Mai intai sa vedem cauzele principale ale aparitiei osteoporozei: schimbarile hormonale, deficitul de calciu si vitamina D, stilul de viata. Statistic una din trei femei si unul din cinci barbati vor prezenta cel putin o fractura legata de osteoporoza.

Oasele sunt intr-un proces continuu de remodealare, generare de tesut nou si resorbtie, sub influenta hormoniilor sexuali, precum si a incarcarii mecanice. Este dovedit faptul ca activitatea fizica, in special activitatatea care mentine sau creste forta musculara, coordonarea si echilibru ajuta la mentinerea mesei osoase si prevenire fracturilor datorate osteoporozei. Calcaneul unui maratonist este cu 30% mai dens decat calcaneul unei persoane care nu practica activitati fizice regulate. La fiecare 30 de secunde, o femeie din Europa sufera o fractura din cauza osteoporozei conform ultimului studiu consacrat acestei boli.

Cum putem schimba o veste rea in una buna? Este important sa cunoastem factorii modificabili asupra carora putem interveni. Crearea de obiceiuri alimentare sanatoase, greutea corporala, proportia dintre tesutul muscular si tesutul gras, activitatea fizica, evitarea fumatului si consumul limitat de alcool.

Preventia este modul cel mai eficent de a mentine sanatatea.

Spuneam mai devreme ca traim mai mult, insa ne miscam mai putin.

Pentru fiecare categorie de varsta prezentul este cel mai potrivit moment pentru a actiona. Studiile arata ca tesutul osos acumulat prin exercitiu fizic in perioada de crestere asigura o rezistenta sporita, cu efecte pozitive de-a lungul intregii vieti. Incurajati-va copiii sa faca cel putin cel putin 40 minute de activitate fizica pe zi. Pentru adult, exercitiul fizic are un rol important in cresterea masei si rezistentei ososase care sustin greutatea corpului.

Intregarea varsnicilor in grupe de 4- 8 persoane, aduce beneficii la nivelul sistemului cardiovascular, respirator, musculoscheletar si social.
Cabinetul Kynesys vine in sprijinul dumneavoastra cu programe de kinetoterapie, pentru copii, adulti si varsnici, tinand cont de particularitatile de varsta, nivelul de antrenament al fiecaria(afectiuni musculoscheletale, vicii de postura, regim de vita, etc).

Sedinta dureaza 30-50 minute, combina principiile antrenamentului cardio, coordonare, echilibru si respiratie. Beneficiile obtinute sunt la nivelul tonusului muscular, al posturii, crestera rezistentie la efort, cresterea flexibilitatii si scaderea in greutate.

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ofertă Septembrie! La fiecare 5 ședințe cumpărate primești 1 cadou!

X
Call Now Button